Naam auteur: Johan Kielman

Lier voor de Nomadisch

Het is gelukt een passende gereviseerde lier met drie trommels aan te schaffen. De lier komt op de oude plaats op het voordek van de Nomadisch te staan. Hij kan worden gebruikt voor het strijken van de mast, het toppen van de laadboom en voor het laden en lossen. Het laadgerei is nu compleet en wordt door de Historische Scheepswerf Wolthuis passend gemaakt. We hebben de lier kunnen aanschaffen dankzij een belangrijke financiële bijdrage van de Stichting Boerderijmuseum Duurswold.

Lier voor de Nomadisch Read More »

Mast en laadboom voor de Nomadisch

Bij de bouw van de Nomadisch werd ze uitgerust met een mast en een laadboom, om zelfstandig te kunnen laden en lossen. In de loop der tijd verdween de noodzaak van een eigen laad- en losgerei en werd de huidige kleine mast geplaatst. Omdat we het schip zoveel mogelijk willen terugbrengen in de authentieke staat, zijn we op zoek naar een stalen mast, een stalen laadboom en een lier. Aanbiedingen zijn welkom.

Mast en laadboom voor de Nomadisch Read More »

Winterwelvaart 2023

De Nomadisch heeft met veel succes deelgenomen aan de Winterwelvaart 2023 in Sappemeer en in Groningen. De bemanning had drukke dagen met het beantwoorden van de vragen van de vele bezoekers. Op maandag 18 december is ze na een probleemloze vaartocht weer teruggekeerd in de haven van Sappemeer.

Winterwelvaart 2023 Read More »

Luxemotor Nomadisch

Wijlen de heer Berend Veldman heeft in zijn testament bepaald, dat de Nomadisch in eigendom overgaat naar de Stichting Nomadisch. Hij heeft als opdracht meegegeven het schip te onderhouden en aan het publiek te tonen. Het bestuur van de stichting heeft op 6 december 2023 de erfenis aanvaard. Wij zullen ons uiterste best doen het schip naar de wensen van de heer Veldman te behouden.

Luxemotor Nomadisch Read More »

Scroll naar boven